16 noiembrie 2009

Eseu despre iubire..


Iubirea nu te ajută cu nimic în viaţă pentru că iubirea e însăşi viaţă, nu e un lucru pe care îl folosim doar atunci când suntem în dificultate. Ea face parte din fiinţă noastră, stă la baza existenţei noastre. Inconştient iubim şi suntem iubiţi la rândul nostru. Inconştient oferim sentimente şi primim la rândul nostru sentimente. Involuntar suntem învăluiţi de pasiuni împărtăşite şi neîmpărtăşite, de pasiuni interzise şi de pasiuni care îşi găsesc forţă să existe în ciuda tuturor. Iubirea nu caută să se definească, nu se caută, nu se cere, pur şi simplu se simte, se trăieşte, te bucuri de ea în fiecare moment. E mereu acolo în interiorul tău chiar şi în momentele în care tinzi să crezi că ea nu mai există. În realitate este mereu  acolo doar că uneori nu mai ştim cum să o scoatem la iveală. Iubirea nu se sfârşeşte niciodată pentru că ea este temeiul existenţei, temeiul tuturor lucrurilor.În fiecare lucru pe care îl facem există puţină dragoste, puţină tandreţe, puţină bunătate. Suficientă însă pentru că acel lucru să fie făcut bine la momentul lui. Până şi ura se naşte tot din iubire. A nega că acest sentiment există e că şi cum ţi-ai nega propria existenţa. Iubirea e sentimentul care ne întregeşte, care uneşte suflete, care le desparte. E acel ceva care te face să zâmbeşti şi care uneori îţi fură o lacrimă, două, trei. Iubirea se defineşte prin "dragoste". Iubirea înseamnă cuvinte frumoase sau vorbe pur aruncate la întâmplare. Iubirea nu cere nimic în schimb, se hrăneşte din iubirea celorlalţi şi ea la rândul ei hrăneşte alte iubiri. E un cerc vicios în care nimeni nu pierde, în care toţi ies învingători într-un fel sau altul. Iubirea te creează şi iubirea te distruge. Te renaşte că mai apoi să te omoare din nou. Ne pare că iubirea aspiră la absolut când de fapt cere atât de puţin. Iubirea se identifica cu fiecare dintre noi şi astfel fiecare are propriul sau mod de a o arată. Iubirea se manifestă într-o infinitate de feluri caracteristice unei infinităţi de oameni care iubesc dar care de cele mai multe ori nu ştiu să descopere în ei acest sentiment. Iubirea nu te ajută cu nimic în viaţă - ea face totul - iubirea.

39 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Am iubit si ma iubit da sa batut jok de mne !
      Parearea mea e ca 'iubirea' este de cacat deoarece :

      IUBESTI SE ESTI LUAT DE PROST !!!!

      Ștergere
    2. Depinde si pe cine iubesti, dar in mare parte asa este ! Am trecut si eu prin experienta asta de cacat..e urat rau si trece greu !

      Ștergere
    3. Bravo.... Mi-am facut tema la romana :*

      Ștergere
    4. Mersi mi-am facut teme la romana

      Ștergere
    5. Nu confundati .... Iubirea cu Prostia sau Nesimtirea ..... daca iubesti faci orice pentru a vedea bucurie in persoana respectiva .... Iubirea e incredibila .... nu poti sa o descri ... :P

      Ștergere
    6. ...Ai iubit si si'a batut joc de tine?!
      Nu te mai plange, cu totii trecem prin asta macar odata in viata...Trebuie sa fii tare, sa te ridici de joc,din mizeria in care esti si sa incepi sa speri,sa lupti pentru ceea ce vrei,sa nu astepti ca ceva sa cada din cer
      Apropo,daca ai fi iubit cu adevarat ,ai fi realizat ca IUBIREA nu este o prostie,e cel mai pur sentiment ce iti poate inunda sufletul..Cand iubesti si esti iubit,te daruiesti cu totul,ai incredere,respect pentru persoana respectiva, ai incredere in ea, o ajuti, e ca si cum ai face totul pentru tine,din doi deveniti unul!
      Trebuie sa faci putin diferenta intre..Placere si iubire, da, ai tinut la el,dar prin felul tau de a te exprima nu ai iubit, iar daca esti asa pozitiv,nici nu o sa iubesti prea curand ;;)

      Ștergere
    7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    8. mz ... pnt tma la rmana ... laik.

      Ștergere
  2. ma ajutat sa imi exprim in scris sentimentele......si miam facut si tema la romana:p

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos ... adevarat :X felicitari :*

    RăspundețiȘtergere
  4. m-a impresionat foarte mult...bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. desi nu stiu cu adevarat ce inseamna dragoste, aceste nemaipomenite cuvinte m-au lasat pe ginduri, m-au frapat foarte mult.Multumesc pentru aceste cuvinte care mi-au patruns in adincul sufletului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare bine ca ti-au placut...cuvintele te pun uneori mai pe ganduri ca si faptele in sine...multumesc pentru apreciere

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubirea a fost intodeauna, este si va fi ESENTA VIETII...acolo unde este viata vei gasi intotdeauna si iubire...chiar daca unii nu vor sa recunoasca asta, au iubire in suflet..dar o tin inchisa ...de aceea este bine sa ne deschidem ferestrele sufletului si sa lasam libera IUBIREA sa comunice si cu celelale IUBIRI...sa se dezvolte sa prinda putere si sa fie destul de mare incat sa ne invaluie protector ...astfel incat sa prinda putere sa ne gaseasca SUFLETUL PERECHE...noi trebuie sa constientizam ca este in avantajul nosru sa vietuim alaturi de SUFLETUL PERECHE...nu asa la intamplare cum traiesc 80% din omenire poate chiar mai mult... de aceea sunt atat de multe divorturi...

    RăspundețiȘtergere
  8. super...cea mai faina exprimare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acord....o exprimare care atinge cea mai mare parte a adevarului... mi-a placut mult... =)

      Ștergere
  9. Foarte frumos textul acesta. Bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte tare! numai bun pentru tema la romana!! multumesc mult!!

    RăspundețiȘtergere
  11. iubirea face totul daka gasesti perechea potrivita

    RăspundețiȘtergere
  12. imi place foarte mult desi simt ca si asa tot imi este greu sa definesc iubirea

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc mi-am facut tema la romana si mi-am facutt prietena

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragostea

    dragostea,

    este eternitatea sufletului daruit pt a iubii,
    este un dar divin ce izvoraste din interiorul nostu,
    este bucuria inimi atunci cind priveste ineriorul sufletului,
    este cerul albastru al infinitului,
    este cosmosul cu luna si cu stelele,
    este soarele ce incalzeste pamantul,
    este gandul pruncului atunci cind o vede pe mama sa,
    esti tu iubita mea in bratele mele, dragostea mea,
    esti dragostea insasi.

    dragostea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iubesti nu ca sa primesti ceva inapoi, iubesti pentru ca iubesti, pentru ca esti viu si iubind esti fericit......

    RăspundețiȘtergere
  16. Iubirea adevarata este vesnica,nesfirsita,mereu la fel cu ea insasi,este egala si curata,o poti vedea chiar cu parul carunt,dar cu inima mereu tinara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Primul suspin al iubirii,este ultimul al intelepciunii"spunea Antoine Bret.

      Ștergere
  17. Nu exista dragoste curata exista doar deprindere....

    RăspundețiȘtergere
  18. Mersi pentru temă la română

    RăspundețiȘtergere