12 octombrie 2015

A ta e lumea toata....

 Din toate furtunile prin care am trecut am ieșit zâmbind și cu capul sus. De fiecare data când cazi, te ridici, te ștergi de praf, îți acoperi rănile și zâmbind mergi mai departe. Drumul din față e lung, așteptările sunt mari iar din fiecare greșeală nu poți să faci altceva decât să înveți să vezi partea bună. Nu încerca să privești în urma ta pentru că nu ai să găsești pe nimeni acolo să-ți zâmbească. Te vei întâlni doar cu frica și frustrarea că nu ai ți-ai jucat destul de bine zarurile destinului. Vei găsi doar ploi și râuri de lacrimi care
îți vor împovăra sufletul de remușcări. Privește înainte ca și cum întreaga lume ți s-ar așterne la picioare și fă în așa fel încât toate lucrurile grele să pară mici în calea ta. Nu te opri omule din drumul tău, nu lasa teama să îți conducă destinul pentru că undeva te așteaptă un răsărit așa cum l-ai visat mereu. Nu înceta să lupți pentru visurile tale. Strânge din dinți, închide ochii pentru o secundă și caută-ți puterea în sufletul tău. Privestete-n oglindă cu profunzime și găsește-ți forța să o iei din loc. E totul posibil atunci când voința se aliază cu conștiință și cu dorința strânsă într-un pum, războiul cu viață e deja câștigat. Numai cei slabi vor sta înaintea ta și-ți vor șopti că n-ai să reușești doar pentru simplul fapt că ei nu au reușit. Ascultă opinile celor din jur dar întâi de toate ascultă-ți propriul instinct.
 Din toate loviturile pe care le-am primit am desenat noi pași înainte și astăzi pot să stau și să privesc lumea cu capul sus și să zâmbesc senin. Nu mai am nicio rană, nici cea mai mică zgârietură și fiecare furtună e doar o simplă provocare de care știu că am să trec. Tu, omule, îți croiești singur drumul. Nu aștepta ca cineva să te prindă de mână și să te târască într-o parte și în altă pentru că te va duce în același loc din care ai vrut să fugi. Nu întinde mâna după ajutor când tu nu ești în stare să te ajuți pe tine . Degeaba stai și aștepți când ști că viață nu te așteaptă pe tine. Fugi, luptă, iubește, zâmbește, plângi, strigă, dar ajungi acolo unde ți-ai propus să îți afli fericirea. Si nu fugi după bani, și nu fugi după bogății, dar fugi după un răsărit de soare care să te facă împlinit. Nu cauta fericirea în lucruri, dar caută fericirea în sufletul tău pentru că doar atunci când o vei găsi acolo îți vei da seamă cât de bogat ești de fapt.
 Din toate furtunile prin care am trecut am învățat într-un final să dansez în ploaie și să văd în fiecare picătură o rază de soare.Tu, omule, din toate furtunile caută vântul care să te poarte înainte și adu-ți aminte că fiecare șut e de fapt un pas înainte.